‘Türkiye Yüzyılı’nı gençliğin de yüzyılı yapmak zorundayız’

“`html

Genç Girişimcilerle Bir Araya Gelen Bakan Bolat, 19 Mayıs’ı Kutladı

Ticaret Bakanlığı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliği çerçevesinde bir organizasyon düzenledi. Bu etkinlikte Bakan Bolat, genç girişimcilerle buluştu.

Bakan Bolat, “Genç Girişimciler STK Buluşması”nın açılışında, tüm katılımcıların 19 Mayıs’ı kutlamasıyla sözlerine başladı. Bu tarihi günün, Milli Mücadele’nin başlangıcı ve işgalci güçlere karşı verilen mücadelenin simgesi olduğunu vurguladı.

Kendisi, 19 Mayıs’la başlayan sürecin, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk ordusunun kazandığı zaferle neticelendiğini, neticesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu hatırlattı ve bu tarihsel sürecin önemine dikkat çekti.

Özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri ve gazileri saygı ve rahmetle andığını belirten Bolat, Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerle birlikte sonsuza kadar var olacağına olan inancını ifade etti.

Bakan Bolat, bir ülkenin güçlü bir ekonomik yapıya sahip olmasının, uluslararası düzeydeki itibarını artırmanın en temel unsurlarından biri olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye Yüzyılı’nın sorumluluğunu gençlerle beraber üstlenmeleri gerektiğinin altını çizdi:

“Cumhurbaşkanımızın belirttiği Türkiye Yüzyılı vizyonunu, Ticaretin Yüzyılı olarak gerçekleştireceğiz. Bunu, gençlerimizi iyi eğiterek, donanımlı ve üretken bireyler haline getirerek mümkün kılacağız. Bu sayede güçlü bir ekonomiye sahip olacağız. Geçmişe göre önemli mesafeler katettik. Ülkemiz, 20 yıl öncesine nazaran daha güçlü ve itibarlı bir durumda.”

Türkiye’nin, ekonomik büyüklüğü ve yıllık 1 trilyon 322 milyar dolar milli gelirle dikkat çektiğini belirten Bolat, son 22 yıllık süreçte ekonomideki büyüme oranlarının olumlu olduğunu kaydetti.

Kovid-19 pandemisi döneminde birçok ülkenin aksine büyümeyi başaran Türkiye’nin, OECD raporlarına göre yaşam kalitesini dört kat artırmayı başardığını dile getirdi.

“Yabancı Yatırımlara Olan Güven Giderek Artıyor”

Bakan Bolat, Türkiye’nin geçmişten bugüne kadar elde ettiği kişisel başı gelir istatistiklerinin rekor seviyelere ulaştığını ifade etti.

“Sürdürülebilir bir büyümeyi sağlamak adına yatırımlara, üretim ve istihdamı artırmaya devam ediyoruz. 2002 yılına göre uluslararası doğrudan yatırımları 11-12 milyar dolara çıkardık. Yatırımcılar, Türkiye ekonomisine güven duymakta.” dedi.

Bakan Bolat, doğrudan yatırımların artırılması konusunda hedeflerinin 2028 itibarıyla uluslararası doğrudan yatırım payını yüzde 1,5’e çıkarmak olduğunu belirtti.

“İhracat Hedeflerimizi Aşmayı Bekliyoruz”

İhracatın yıllık bir milyar dolardan günde bir milyar dolara çıkmasını değerlendiren Bolat, ilerleyen dönemlerde bu rakamların daha da artacağına inandığını aktardı.

Bolat, cari açığın azaltılması gerektiğini ve bunun döviz ihtiyacını keseceğini vurgulayarak, 2024 yılındaki ihracat hedefinin 390 milyar doları aşmayı beklediğini sözlerine ekledi.

Yerli ve yabancı yatırımcıların güvenini kazanırken, imalat sanayiindeki gelişmelere de dikkat çeken Bolat, gençlerin küresel pazarlara ulaşma konusunda sahip oldukları imkanları değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi:

“E-ihracatta Önemli İlerleme Kaydediyoruz”

Bakan Bolat, e-ihracatın gelişimiyle ilgili, toplam ihracatın yüzde 2,6’sını e-ihracatın oluşturduğunu ve 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 10’a ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Son olarak, genç girişimcilere yönelik desteklerin sürdüğünü ve Türkiye’nin geleceğinin gençlerde olduğunu vurguladı. Bolat, etkinlik sonunda gençlerin görüş ve önerilerini dinleyerek, uluslararası ticarette Türkiye’nin konumunu daha da güçlendirmek için birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

“`

Related Posts

Tarlada kilosu 7 lira markette 40 lira

Türkiye’nin karpuz ihtiyacının dörtte birini karşılayan Adana’da erkenci ürünlerin hasadı başladı. Adana karpuzu, tarlada kilosu 7 liraya satıldı.

Çin ABD’den poliformaldehit kopolimer ithalatına gümrük vergisi getirdi

Çin Ticaret Bakanlığı ABD, Avrupa Birliği (AB), Japonya ve Tayvan’dan gelen ürünlerin Çin pazarında daha düşük fiyatla satıldığının tespit edildiği belirtildi. Buna göre Çin, ABD’den poliformaldehit kopolimer ithalatına yüzde 74,9 gümrük vergisi getirdi.

Devlet TOKİ’yi faize gömdü

Kamu kurumları arasındaki yüksek faiz anlaşmalarına tepki gösteren CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Anaparanın yüzde 80’ini faiz olarak ödeyecek. Bu nasıl bir hesap ama böyle anlaşma yapılmış” dedi.

Bayram ikramiyesi bekleyen emeklilere uzmanlardan şaşırtıcı uyarı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, emeklilerin en büyük beklentisi, bayram ikramiyelerindeki artıştı. Ancak hükümetin 4 bin TL olarak açıkladığı ikramiye, bu beklentilerin oldukça gerisinde kaldı. Uzmanlar ise, geçici çözümler yerine, kalıcı maaş zammı talep ediyor.

Barışta hayır vardır

Sanırım 1985 yılının kış aylarıydı. Hafta sonu ailece sabah kahvaltısını yapıyorduk. Evimizde televizyon olmadığı için haberler radyodan dinleniyordu. Sunucu, son derece üzgün bir ses tonuyla şöyle dedi: “Sayın dinleyiciler! Son derece üzücü bir haberi sizlerle paylaşmak zorundayım. Dün gece filanca şehirdeki askerî karakolumuza yapılan bir saldırı sonucu şu kadar askerimiz şehit oldu, şu kadar askerimiz de yaralandı. Bu hain terör saldırısını, terör örgütü PKK üstelendi.” Tüm aile fertlerini büyük

Yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon beklentisi yükseldi!

Merkez Bankası’nın Mayıs 2025 Piyasa Katılımcıları Anketi’ne göre yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 30,35’e, dolar/TL beklentisi ise 43,70’e yükseldi. Politika faizi ve gecelik faiz tahminleri artarken büyüme beklentisi düşürüldü.