Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Çiftin Bebeğinin Boynundaki Tümör Başarılı Operasyonla Çıkarıldı

Mustafa ve Fatma Kara çifti, erkek bebeklerinin doğumu için Kütahya Şehir Hastanesine başvurdu. Acil operasyon doğumla sonuçlandı ve sezaryenle dünyaya gelen bebekte boynundaki tümör keşfedildi.

Yoğun bakım ünitesine alınan bebek, bir hafta sonra, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan önderliğinde Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ile bir ekip tarafından ameliyat edilerek, boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümörden başarıyla kurtarıldı.

“TIP LİTERATÜRÜNE GEÇECEK BİR OPERASYON”

Prof. Dr. Aydın, yaptığı açıklamada, hastanede bir ilk olan bu acil ameliyatın başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Bebeğin yaşama şansının olmadığı durumda, acil olarak sezaryen ameliyatının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bebeğin hikayesinde önemli bir dönemeç olan ameliyat sonrası boynundaki tümörün çıkarıldığını ifade eden Aydın, “Yaptığımız başarılı operasyonla bebeğin solunum yolları açıldı ve rahat bir nefes almaya başladı. Bu operasyon dünya genelinde oldukça nadir rastlanan bir durum ve tıp literatürüne geçecek nitelikte.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Eymen adı verilen bebek annesi Fatma Kara’nın da mutluluğunu beraberinde getirdi. Kara, tümörün alınmasıyla birlikte büyük bir sevinç yaşadıklarını belirtti.

Related Posts

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Aşırı aktif mesane kadınları tehdit ediyor! Ani idrar yapma isteği en tipik belirtisi

“Ani idrarım geldi, yetişemedim”, “Çok sık idrara çıkıyorum, böbreklerim iyi çalışıyor”, “Evden çıkmadan önce mutlaka tuvalete girerim” Günlük hayatımızda yaşadığımız veya çevremizden sıkça duyduğumuz bu yakınmalar, toplumda “aşırı aktif mesane” olarak bilinen mesane hiperaktivitesi hastalığının sinyali olabilir.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Vücudunuz paslanmasın

Hızlı yaşlanmanın gizli nedenlerinden biri olan oksidatif stresin hücrelere hasar verip, vücudu adeta paslandırdığını belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, bu sorunla başa çıkma yollarına dikkat çekti.

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir