Kadına şiddete karşı protokol

Üniversiteler ve Aileler Arasındaki İlişkiler Güçleniyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda imzalanan protokolün, kurumlar arasındaki bağları güçlendirmenin yanı sıra üniversiteler ile toplum arasındaki ilişkilerin daha da sağlamlaşmasına yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı. 2025 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Aile Yılı” ilan edilmesinin Türkiye’nin geleceğine yönelik güçlü bir vizyonunun bir parçası olduğunu belirten Özvar, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Aile, toplumun temeli ve taşıyıcısıdır. Bu çerçevede üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Evlilik öncesi eğitimden aile içi iletişim becerilerine, kuşaklar arası ilişkilerin güçlendirilmesinden bağımlılıkla mücadeleye kadar pek çok konuda üniversitelerimiz, bilimsel araştırmaları ve toplumla doğrudan etkileşim içinde bulunan faaliyetleriyle katkıda bulunmalıdır. İmzaladığımız protokol, bu katkıyı kurumsal bir çerçevede topluma sunacaktır. Toplumun tamamına ayrım yapmaksızın bu hizmeti sunmak temel görevimizdir. Bu anlayışla, kadın ve erkek öğrencilerin yükseköğretim imkanlarından eşit şekilde faydalanmasını sağlamak için uzun süredir istikrarlı politikalar izliyoruz.”

Özvar, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezleri ile üniversiteler arasındaki koordinasyonun artırılmasının, Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) alanlarında kız çocuklarının desteklenmesinin, yaşlı ve engelli bakımı gibi konularda uzman yetiştirilmesine yönelik programların teşvik edilmesinin, akademik ve sosyal açıdan büyük dönüşümleri beraberinde getireceğine inandığını dile getirdi.

POLİTİKALARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise protokolün, bakanlığın çalışma alanlarına bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin oluşturacağını belirtti. Üniversitelerin birikimleriyle politika geliştirme süreçlerini daha da güçlendireceklerini belirten Göktaş, şunları söyledi: “85 milyon vatandaşımıza ulaşan hizmetlerimizi, akademik destekle daha etkili ve kapsayıcı hale getirmeyi önemsiyoruz. Bu hizmetleri geliştirirken bilimsel verilerden, akademik çalışmalardan ilham alıyoruz. Protokol, çalışma alanlarımıza bilimsel ve yapısal katkı sunacak yeni bir zemin hazırlıyor.”

Related Posts

Pınar Eczacıbaşı kimdir, neden öldü? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı?

Pınar Eczacıbaşı kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İş dünyasının tanınan isimlerinden biri olan Pınar Eczacıbaşı, Eczacıbaşı ailesinin üçüncü kuşak temsilcileri arasında yer aldı. Eğitimini Işık Lisesi’nin ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde New Hampshire Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. İş yaşamına Eczacıbaşı İlaç’ta başlayan Eczacıbaşı, bankacılık ve yatırım alanlarında da çeşitli görevler üstlendi. 2004 yılında GP-Trust adlı yatırım danışmanlığı şirketini kurdu. Türkiye-Lüksemburg İş Konseyi’nin kurucuları arasında yer aldı ve Avrupa Yatırım Fonu ile çeşitli girişimlerde bulundu. Kültür ve sanat alanında da faaliyet gösterdi. Peki, Pınar Eczacıbaşı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

İOKBS (BURSLULUK SINAVI) SONUÇ TARİHİ MEB | 2025 Bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İOKBS Bursluluk sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Sonuç sorgulama ekranı bilgisi!

Bursluluk sınav sonuçları MEB.gov.tr için adayların gözü kulağı yapılacak resmi açıklamalara çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 27 Nisan 2025 tarihinde tamamlandı. 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10, 11’inci Sınıfların katılım sağladığı İOKBS sonuçları puan hesaplamasında, her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunacak. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puan hesaplanacak. Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler 2025 İOKBS netleri, MEB tarafından değerlendirilecek. Peki, bursluluk sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, nasıl öğrenilir? 2025 İOKBS sonuçları açıklandı mı? İşte, MEB 2025 bursluluk sınav sonuç tarihi ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

HIDIRELLEZ GÜL AĞACI RİTÜELİ YAPIMI: Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ne zaman, saat kaçta gömülür? Gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez sabahı neler yapılır, dilekler yakılır mı?

Hıdırellez gül ağacı ritüeli, en bilinen dilek dileme yöntemleri arasında yer alıyor. Tabiatın canlanmasını, toprağın bereketlenmesini, dertlerden kurtulunmasını ve Hızır ile İlyas peygamberlerin buluşmasını simgeleyen “Hıdırellez”, binlerce yıldır farklı gelenek ve inanışlarla yaşatılıyor. Baharı müjdeleyen Hıdrellez’de çeşitli dilekler dilenecek. 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan bu gecede en yaygın bilinen dilek yöntemlerinden biri de istenen dilekleri kağıda çizerek gül ağacının altına kağıt gömülmesi olarak yer alıyor. Geçmişten bugüne, gül fidanına dilek bağlama ritüeli, akşam saatlerinde yapılıyor. Öte yandan vatandaşlar Hıdırellez’de gül ağacı yoksa ne yapılır? sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Hıdırellez’de gül ağacına dilek nasıl dilenir, ritüel ne zaman, yapılır saat kaçta? İşte, Hıdırellez sabahı yapılacaklar ve gül ağacına dilek kağıdı gömme ile ilgili detaylar.

İSKİ İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 MAYIS | Gözler İSKİ Baraj doluluk oranı yüzdesinde

İstanbul baraj doluluk oranları İstanbul’da meydana gelen son yağışların ardından merak konusu oldu. İSKİ tarafından günlük doluluk oranı raporu yayınlandı. İstanbul’da sabah saatlerinde baraj doluluk oranları yüzde 80 seviyesinin üstünde seyrediyor. Peki, 5 Mayıs İstanbul baraj doluluk oranı yüze kaç? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 5 Mayıs baraj doluluk oranı detayları…

YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları 6 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) sınav tarihlerini gündemine aldı. Peki, YKS ne zaman yapılacak? YKS sınav giriş belgesi yayımlandı mı?

“Kuş Gribi Tanı Kiti” ile gelen Türkiye birinciliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği (TÜMMİAD) tarafından düzenlenen “1 Fikir 1 Türkiye” yarışmasında geliştirdikleri “Kuş Gribi Tanı Kiti” projesiyle Türkiye birincisi seçildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir